zonnepanelen leasen of kopen

Het verschil tussen zonnepanelen leasen of kopen

2 minuuts, 3 tweedes Lees

Overweeg jij om zonnepanelen te plaatsen op het dak? Indien dit het geval is dan heb je de mogelijkheid om te kopen of te leasen. Bij de laatste optie is de prijs wat lager ten opzichte van zonnepanelen kopen. Indien je zonnepanelen koopt heb je echter de mogelijkheid om gedurende een langere periode gebruik te maken van deze panelen. Hierdoor kan je veel winst maken en een duurzame manier van energie genereren. Dit kan kosten besparen bij de energierekening. Bekijk vooral naar zonnepanelen subsidie om te achterhalen of je in staat bent om op een goedkope manier aan zonnepanelen te komen. Door gebruik te maken van subsidie kan je natuurlijk kosten besparen.

Investering en eigendom

Bij het kopen van zonnepanelen geldt dat je hierdoor de zonnepanelen kan hebben als investering en eigendom. Je hebt de mogelijkheid om de zonnepanelen aan te laten sluiten op het zonnestroomsysteem. Bij het leasen van zonnepanelen geldt dat deze zonnepanelen niet eigendom zijn van jou, de zonnepanelen zijn eigendom van het bedrijf. Je maakt hierdoor minder winst, verder moet je per maand een bedrag betalen om gebruik te maken van de zonnepanelen. Bij het leasen van zonnepanelen hoef je echter niet direct een groot bedrag over te maken, zoals bij het kopen van zonnepanelen.

Investering terugverdienen

Het is een investering om zonnepanelen te kopen, dit betekent dat je een bedrag moet betalen om deze aan te kunnen schaffen. Vervolgens kan je het bedrag dat je betaalt weer terugverdienen. Dit doe je door de zonnepanelen in bezit te houden en op deze manier stroom op te wekken. Dit bespaart weer kosten op de energierekening. Na ongeveer vijf jaar zijn de kosten die je hebt bespaart gelijk aan het kopen van de zonnepanelen. Zodra die periode voorbij is ben je dus in staat om winst te maken op de zonnepanelen, waardoor de uitgave een investering is.

Laten plaatsen van de zonnepanelen

Het is belangrijk om de zonnepanelen goed te plaatsen, denk hierbij aan het correct plaatsen van de zonnepanelen ondanks het feit dat je hiervoor op het dak moet gaan. Vervolgens is het belangrijk om alle viezigheid die daar eventueel aanwezig is weg te werken. Verder moet je rekening houden met de bomen die groeien waardoor er eventueel minder kans is op zon. Wij adviseren altijd om een expert in te schakelen voor het plaatsen van de zonnepanelen. Zo kan Zonduurzaam je helpen bij het kiezen van de beste zonnepanelen en krijg je advies over de beschikbare subsidies.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *