6 tips voor het kopen van een 4K televisie

1 minuut, 40 tweedes Lees

Met onze tips koop je de beste 4K televisie van dit moment. Omdat je precies weet op wat je kunt letten en wat echt het verschil maakt als het om haarscherp beeld gaat. Je bent absoluut niet de enige die door de mogelijkheden de weg tot de beste televisie is kwijtgeraakt.

1. Het perfecte formaat 4K televisie

Een televisie moet niet te groot of te klein zijn. De verhouding tussen het formaat van een scherm en de afstand moet dus kloppen. Daarbij maakt het ook nog eens een groot verschil of het een televisie voor de woonkamer of slaapkamer is. Soms is een kleiner formaat simpelweg gewoon handiger!

2. Aantal aansluitingen op de televisie

Van een televisie ontvanger, spelconsoles tot de soundbar! Je wilt het allemaal op een goede manier kunnen aansluiten zonder omwegen. Daarom is het goed te weten welke apparatuur je hebt en aangesloten moet kunnen worden. Waarbij je kunt denken aan het aantal HDMI aansluitingen, USB aansluitingen en de audio uitgang voor het beste geluid uit je soundbar.

3. Let op de resolutie van de televisie

Het formaat van een scherm vertelt je vaak maar weinig over de uiteindelijke kwaliteit. Die is namelijk afhankelijk van de resolutie en verhouding van een televisiebeeld. Waar het meest gangbare formaat 4K UHD is met 3840 bij 2160 pixel. Maar hoe groter de televisie is, hoe meer pixels je nodig hebt.

4. Kies voor het juiste aantal hertz

Voor de gemiddelde film of een goed televisieprogramma heb je doorgaans genoeg aan een verversingsratio van 60 frames per seconden. Maar voor de meest moderne spellen kan een hoger aantal frames per seconden zeker een aanrader zijn. Zodat de beelden vloeiend doorlopen en haperingen echt verleden tijd zijn.

5. Kiezen voor Oled of LED

Kies je voor een helder beeld of liever een warmer beeld? Want bij Oled televisie krijg je een warme invulling waar LED juist staat voor een stuk helderder beeld met veel meer lichtopbrengst. Daarnaast is een Oled scherm dunner dan het welbekende LED scherm dat overigens nog altijd een investering waard is.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *