Alles wat je moet weten over een aanhangwagen leasen

1 minuut, 37 tweedes Lees

Wanneer je zelf bezig bent met klussen of grote hoeveelheden goederen wil vervoeren is het aanschaffen van een aanhangwagen meestal de beste optie. Je kunt er in een keer veel goederen mee vervoeren en het is relatief goedkoper dan het huren van een container of bus. Echter kan het kopen van een aanhangwagen een flinke investering zijn voor de meeste mensen. Daarom is er ook de optie om een aanhangwagen te leasen. Hierbij worden de lasten van het kopen van een aanhangwagen verminderd.

Wat is een lease?

Bij het leasen van een aanhangwagen betaal je in termijnen in plaats van het hele bedrag in een keer. Bij een lease sluit je een contract af waarmee je overeenstemt om een aanhangwagen in termijnen van meestal een maand te betalen. Een lease bestaat uit de leasekosten per maand en het leasetermijn. De leasekosten per maand mag je meestal zelf bepalen. Na het bepalen van de leasekosten wordt de leasetermijn bepaald. Het leasetermijn is de aantal termijnen dat nodig is om het totale bedrag terug te betalen. Hoe lager de lease kosten, hoe hoger het leasetermijn zal zijn. Meestal wordt er ook een aanbetaling vereist waarmee je een deel van het totale bedrag meteen betaalt. Een hogere aanbetaling betekent dat de leasekosten per maand ook naar beneden kunnen gaan.

Voor we is een aanhangwagen leasen geschikt?

Wanneer je een aanhangwagen wil kopen met je er natuurlijk wel gebruik van maken. Het leasen van een aanhangwagen is alleen gunstig wanneer je er vaker gebruik van maakt. Dit is het geval wanneer je vooral vaak zelf klusjes in de woning doet. Ook voor bedrijven is dit een goede optie. Met een financial lease kun je ervoor zorgen dat de aanhangwagen al van jou is voordat het hele bedrag is terugbetaald. Op deze manier kun je de aanhangwagen als jouw eigendom op de balans laten zetten. Dit is ideaal voor bedrijven die geen liquiditeitsverlies willen bij de aankoop van een aanhangwagen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *