Press "Enter" to skip to content

Waar ga jij op gamen?

Om meerdere redenen – verslaving, gewelddadigheid – wordt er op gamen neergekeken. Geheel onterecht! Het is een hobby, zoals iedere andere, die nog mensen weet te verbinden ook.

Echt, die vooroordelen moeten eens de wereld uit worden geholpen! Gamen is geen zinloos tijdverdrijf. Mag films kijken dan ook niet meer? Want bij gamen kijk je naar een scherm en ben je echt (inter)actief bezig met wat daarop gebeurt. Dat kunnen we van achterover leunen op de bank met een bak popcorn en een fles bier – of blik cola – in de aanslag niet zeggen! Dus, mocht jij al gamen of hier eens uitgebreider aan willen beginnen, dan wordt het tijd om de juiste console of pc te kopen.

Maar waar gaat die keuze nou uiteindelijk op vallen en waarom? Wij leggen je de verschillen tussen de verschillende opties uit. En ben je dan nog niks wijzer, dan kun jeook een high-endgame pc aanschaffen. Eentje waar je ook nog eens foto’s en video’s op kunt verwerken, onder andere. Heb je er ook nog wat aan wanneer je niet aan het spelen bent!

Exclusieve titels

Wanneer we het over consoles hebben en grote titels in ogenschouw nemen, dan domineert Sony de game markt met de PlayStation consoles. Detroit: Become Human, Horizon Zero Dawn, The Last of Us en Marvel’s Spider-Man zijn op geen enkele andere spelcomputer uitgebracht en gooien onder fans én critici gigantisch grote ogen. Oké, de eerste twee uit dit lijstje zijn wel naar de pc geport, maar dat laten we even buiten beschouwing bij het vergelijken van de consoles. Zijn exclusieve titels een reden voor jou om voor een specifieke console te kiezen? Dan is de PlayStation van de huidige generatie jouw machine!

Veelzijdigheid

Dat wil niet zeggen dat de Xbox een afknapper is. Want met verschillende games, zoals State of Decay 2: Juggernaut Edition en Sea of Thieves kun je platforms overbruggen. Dit wil zeggen dat je via jouw console kunt spelen met een vriend die voor hetzelfde spel een pc of mobiele telefoon gebruikt. Ook cloud gaming is iets waar Microsoft zich grotendeels op richt. Welke console je hebt of waar je bent maakt niet zo gek veel meer uit, je kunt dankzij jouw Xbox abonnement overal spelen! 

Bovendien loopt de Xbox voorop als het gaat om achterwaartse compatibiliteit. Dat wil zeggen dat je spellen van vorige generaties nog steeds kunt spelen op de nieuwste systemen. Da’s geweldig nieuws voor de retro-gamers onder ons en de liefhebbers van de grootste klassiekers!

Familievriendelijk

De kleinsten onder ons kunnen beter niet hun vingers branden aan gewelddadige spellen uit bijvoorbeeld de Wolfenstein of Red Dead Redemption reeks. Nee, dan komen Mario Kart 8, The Legend of Zelda en andere kleurrijke games veel beter uit de hoek! De Nintendo Switch biedt namelijk vermaak voor de hele familie. Ook leuk tijdens feestjes!

Vrienden

Natuurlijk moeten jouw vrienden over eenzelfde console of abonnement beschikken om multiplayer games met jou te spelen, anders heb je er alsnog niks aan. Dit kan doorslaggevend zijn voor de keuze die je maakt. Sommige Xbox games zijn dus ook op pc speelbaar, maar kijk dan wel goed welke titels er precies in het Play Anywhere aanbod zitten.

Wat gaat dit geintje me kosten?

Dat is een hele goeie vraag. Voor een console van de nieuwe generatie ben je altijd toch wel minstens zo’n €500 kwijt, als we het hebben over het beste model. Per aanbieder kan de prijs anders zijn. Om zeker te zijn dat je niet te veel betaalt, kun je een prijsvergelijker inschakelen. Zo zie je ook meteen het prijskaartje van de accessoires die je voor je console wilt kopen.

Veel gameplezier!

Financial lease: wat houdt dat in?

De term komt tegenwoordig steeds vaker voorbij: ‘Financial Lease’. Over het algemeen hebben we niet echt een beeld bij wat dit precies inhoudt, maar misschien is het wel verstandig om dat zo langzamerhand te gaan creëren. Financial lease is enorm ‘upcoming’ en daarom niet zonder reden misschien wel echt wat voor jou. In dit artikel lees je alles wat jij moet weten over financial lease.

Wat is leasen?

Allereerst is het misschien wel even handig om samen te gaan kijken naar wat leasen überhaupt is. Bij het woord leasen denken we eigenlijk vrijwel meteen aan een auto, maar er zijn nog veel meer dingen die jij zonder zorgen gewoon kan leasen. Het leasen van producten kan tegenwoordig zowel zakelijk als privé, maar wat houdt het dan precies in?

Leasing is een financieringsvorm die je gebruikt voor bedrijfsmiddelen. Denk aan bedrijfsauto’s, machines, computers of kopieerapparaten. De leasemaatschappij financiert het bedrijfsmiddel en jij betaalt een maandelijks bedrag voor het gebruik.

Zoals kort vermeld denken we bij het woord leasen vaak meteen aan een auto. Dit is niet heel vreemd, want we zien vaker dat er daadwerkelijk een auto geleast wordt, dan een computer of kopieerapparaat, maar toch is het handig om te weten dat er ook mogelijkheden tot leasen zijn aan die kant.

Bedrijf

Het klinkt niet raar als ik zeg dat je, wanneer je daadwerkelijk wilt kiezen voor financial lease, je in het bezit moet zijn van een bedrijf. Je krijgt van je bedrijf een voorstel om een auto of bijvoorbeeld bus tegen een bepaalde prijs te gaan leasen. Ook wanneer je een eenmanszaak hebt of een zzp’er bent, bestaan er gewoon mogelijkheden om voor financial lease te kiezen, maar wat als ik je vertel dat deze lease nog goedkoper kan dan het voorstel dat jij hebt gekregen?

Bedrijven en goedkoper leasen

Het klinkt natuurlijk logisch als ik je vertel dat het leasen van een auto altijd goedkoper kan. In Nederland kennen we een aantal bedrijven dat nogal een specialist is op het gebied om goedkoper te leasen. Je gaat met het voorstel dat je van je baas of bedrijf hebt gekregen naar zo’n bedrijf toe en zij geven jou vervolgens binnen betrekkelijk korte tijd een goedkoper voorstel. Goedkoper leasen geldt voor alle auto’s en bedrijfswagens van elk mogelijk merk. Het is dus zeker verstandig dat je, wanneer je daadwerkelijk overgaat op een financial lease, eventjes één van de bedrijven die gespecialiseerd zijn op dit vak, te gaan benaderen. 

 

Dit moet je weten voor je gaat private lease

Private lease is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Vooral het gemak is wat veel mensen doet overhalen om voor lease te kiezen. Natuurlijk denk je direct aan het lease van een auto, maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk! Wat dacht je van een bed lease of een nieuwe wasdroger? Maar voor je nou kiest om alles te lease hebben wij hieronder een aantal dingen die je van te voren moet weten!

Is het maandbedrag het waard?

Zeker als je een auto gaat lease dan moet je te raden gaan of je dit het bedraag waard vind. Een nieuwe auto lease kost je makkelijk €350 per maand en dat is ontzettend veel geld! Slim kan zijn om eerst te budgetteren om te kijken of wat de impact is van de het lease. Zo heb je precies duidelijk wat je nog overhoud voor andere doelen. Vergeet hierbij niet dat lange termijn mee te nemen, want meestal lease je bijvoorbeeld voor 4 jaar.

Lease heeft invloed op je hypotheek

Wanneer je gaat lease dan is dit eigenlijk een lening die je voor korte tijd aangaat. Dit is dan ook geregistreerd bij de BKR waardoor dit uiteindelijk invloed heeft op je hypotheek verkrijgen. Ga je dus een nieuw huis kopen dan kan je minder lenen, omdat je maandelijks kosten hebt aan lease van bijvoorbeeld je auto. Veel mensen staan hier niet voldoende bij stil waardoor zij later in de problemen komen wanneer zij een huis willen kopen.

Maak een duidelijke berekening

Wil je iets gaan lease dan is het belangrijk om te berekenen wat voor jou de beste keuze is. Kortom maak een kostenoverzicht als je het product zelf moet aanschaffen en wat eventuele andere kosten zijn. Deel dit door de looptijd van het leasecontract en kijk wat uiteindelijk goedkoper is. Let hierbij op dat je na de looptijd van het leasecontract het product niet krijgen en bij het kopen wel. Je kan dus langer doorgaan wat het goedkoper kan maken of verkopen waardoor je uiteindelijk minder betaald. Neem dit mee in je berekening

Je hebt geen onderhoud

Een heel groot voordeel van private lease is dat je geen kosten hebt aan onderhoud! Het bedrijf waar jij least is uiteindelijk eigenaar van het product en zal het ook moeten onderhouden. Kortom het maandbedrag wat je betaal is ook echt het uiteindelijk bedrag wat je kwijt bent. Je hebt dus een bepaalde zekerheid!

Is een tweedehands een optie?

Soms kan het veel goedkoper door niet alles nieuw te willen. Vaak kan je bijvoorbeeld die mooie auto die je wilt lease ook gewoon tweedehands kopen. De kosten van de aanschaf zijn van grote invloed op het totale maandbudget en daarom kan dit ontzettend aantrekkelijk zijn! Loop een garage binnen en vraag wat hun aanbod van tweedehands auto’s is en bereken dan wat je kwijt zal zijn! Vaak heb je dan ook minimaal een jaar onderhoud wat je bijvoorbeeld ook weer kan afstrepen.
Wil je meer weten over de voor- en nadelen van lease? Lees deze dan hier

Een warmtepomp leasen: de mogelijkheden

Een warmtepomp leasen: de mogelijkheden

Met behulp van een warmtepomp kun je op een hele duurzame manier, en zonder gas, je huis verwarmen. De energie vanuit de buitenlucht, ventilatielucht of de bodem wordt met een hoog rendement omgezet in warmte waarmee je je woning comfortabel kunt verwarmen en warm water kunt tappen. Maar een warmtepomp vergt uiteraard wel een investering, die zich uiteindelijk laten terugbetalen in de besparing op de energiekosten. Maar wist je dat je een warmtepomp ook kunt leasen? We vertellen er meer over in dit artikel. 

De kosten voor een warmtepomp

Voordat we meer vertellen over het leasen van een warmtepomp, is het goed om te weten wat de kosten zijn voor een warmtepomp. Want dat is meer dan alleen de warmtepomp zelf. De prijs van de warmtepomp hangt onder meer af van het soort warmtepomp, het vermogen en het rendement ervan. Daarnaast brengt de installatie van de warmtepomp kosten met zich mee. Zo is er bij een water/water warmtepomp ook een bron in de grond nodig, bij een lucht/water warmtepomp of een ventilatielucht/water warmtepomp niet. Afhankelijk van de mate van isolatie van de woning en het afgiftesysteem, kan het zijn dat daar nog aanpassingen aan moeten worden gedaan om de warmtepomp optimaal te laten functioneren.

Een warmtepomp leasen

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om de investering voor een warmtepomp te doen. En daarom is er ook de mogelijkheid om een warmtepomp te leasen. Je kunt in dat geval alleen de warmtepomp zelf leasen en niet de eventuele installatie- en verbouwingskosten die nodig zijn. Vaak betaal je een vast maandelijks bedrag inclusief service, onderhoud, garantie en monitoring. Een groot voordeel van leasen is dat je als particulier meer vrijheid en flexibiliteit hebt. Zo kun je, afhankelijk van de voorwaarden, de lease na een jaar stopzetten

Waar moet je op letten?

Heb je de juiste aanbieder gevonden om een warmtepomp te leasen? Let dan wel goed op de voorwaarden. Kijk bijvoorbeeld wie de daadwerkelijke eigenaar van de warmtepomp is en welke voorwaarden bij de overeenkomst horen.

Kijk goed naar jouw situatie, de financieringsmogelijkheden en of een warmtepomp leasen in jouw geval de moeite waard is.

 

Verhuislift leasen voor je verhuizing naar Den Haag

Wanneer je gaat verhuizen, ben je hier vaak meer tijd en energie aan kwijt dan je vooraf denkt. Gelukkig is het wel zo dat er een hele hoop hulpmiddelen zijn welke je kan inschakelen om de verhuizing soepeler te laten verlopen. Bijvoorbeeld een verhuislift als je gaat verhuizen in Den Haag. Een verhuislift leasen is voor deze stad echt een must. In de blog leggen we je alles uit over hoe je een verhuislift kan leasen in Den Haag en waarom een verhuislift handig is.

Verhuislift leasen Den Haag

Een verhuislift leasen Den Haag is namelijk de ideale manier om het verhuizen een stuk makkelijker te maken. Met een verhuislift kun je gemakkelijk spullen naar een hogere etage brengen zonder dat je hiervoor veel trappen op moet sjouwen.

Een verhuislift bestaat namelijk vaak uit een platform of gedeelte waar je spullen op vast kan maken en daarnaast een ladder die je tegen het huis aan kan zetten. Deze ladder kun je bijvoorbeeld tegen een open raam zetten, maar ook tegen een balkon aan.

Bij het raam of op het balkon gaat vervolgens iemand staan die de spullen aanpakt. Op die manier breng je de spullen op een veilige manier naar boven. Een verhuislift huren is dus een fijne oplossing.

Voordelen verhuislift huren Den Haag

Er zitten dan ook verschillende voordelen aan het huren van een verhuislift. Allereerst scheelt het natuurlijk een hele hoop werk. Waarbij je normaliter alles de trap op moet tillen, hoef je dat nu niet meer te doen. Ook is het zo dat je hierdoor wellicht minder hulp nodig hebt bij de verhuizing. Daarnaast worden de spullen op een veilige manier naar boven gebracht.

Onveilig wanneer je gaat verhuizen zonder verhuislift

Het kan best onveilig zijn wanneer een hoop mensen zware spullen via een trap naar boven moeten tillen. Zowel de mensen die de spullen tillen als de spullen zelf worden op die manier in gevaar gebracht. Dat is natuurlijk zonde, omdat dit met een verhuislift niet het geval is. In sommige appartementen of flats kun je niet eens gebruikmaken van de trap met verhuizen.

De trap is daar veel te smal of bepaalde bochten in de trap zorgen ervoor dat je niet goed kan draaien. Helemaal in die situaties is een verhuislift natuurlijk een hele fijne uitkomst. Een goede oplossing voor verschillende problemen met verhuizingen vindt je dus in een verhuislift.

Waarom je als bedrijf het beste zakelijk kunt leasen

Waarom je als bedrijf het beste zakelijk kunt leasen

Veel bedrijven leasen tegenwoordig, maar waarom doen ze dit? En is dit voordeliger dan het kopen van een auto? Hoe zit dit allemaal met bijtelling en bijkomende kosten. Wij snappen als geen ander dat er heel veel vragen bij je opkomen als het gaat om zakelijk leasen. Wij proberen je middels dit blog zo goed mogelijk te informeren.

Aantrekkelijke prijzen voor zakelijke auto’s

Zit je te twijfelen over een nieuwe auto of gebruikte auto die je wilt gaan leasen? Bij occasion lease rij je in een auto waarbij er al een deel is afgeschreven. Je raadt het al, de maandelijkse lasten zullen hierdoor ook afnemen. Jij beschikt ook zelf nog eens over overige kosten zoals onderhoud, reparatie en brandstof. Een van de grotere voordelen is dat je zelf beslist hoe je verzekerd wilt worden en bij welke maatschappij. En zoals bij financial lease ben je na afloop eigenaar van de auto. Zo hoef je niet in een keer een groot bedrag te betalen wat voor financiële risico’s kan zorgen.

Fiscale voordelen

Naast dat het financieel aantrekkelijk is om te gaan leasen, komen er ook nog eens fiscale voordelen bij kijken. Zoals we net hebben uitgelegd ben je tijdens de looptijd van het leasecontract economisch eigenaar van de auto. Je kunt hierdoor de gefactureerde BTW terugvorderen en daarbij aangifte doen bij de omzetbelasting. Nog een ander punt is dat je gebruik kunt maken van rente- en afschrijvingskosten en deze fiscaal aftrekken.

Termijn van looptijd heb je zelf onder controle

Het is bij leasen mogelijk om zelf de looptijd van het contract te kiezen. Zo zit je niet een onredelijke tijd aan een bepaald contract vast. Dit is financieel voordeliger en beter voor je. Er geldt hierbij een vaste afschrijving gedurende de looptijd.

Snel en gemakkelijk

Een auto zakelijk leasen via internet is heel snel geregeld. Vraag een vrijblijvende offerte aan, zo weet je precies waar je aan toe bent. Een elektrische auto leasen is ook mogelijk. Bijvoorbeeld een Hyundai Kona Electric. Het proces tussen offerte aanvragen en daadwerkelijk de auto binnen krijgen kan soms dezelfde week al geregeld zijn. Wat wil je nog meer?

Waarom een short lease eigenlijk helemaal niet duur is

Waarom een short lease eigenlijk helemaal niet duur is

Er bestaan vandaag de dag nog steeds behoorlijk wat misverstanden met betrekking tot een zogenaamde short lease. Eén van de vaakst gehoorde misverstanden heeft betrekking tot het feit dat een short lease financieel niet interessant zou zijn omwille van de hoge kosten die er aan verbonden zijn. Is een short lease echter wel zo duur als er wordt gedacht? Zeker niet. Dit idee wordt echter in het leven geroepen door het feit dat alle kosten met betrekking tot de auto in de short lease zijn inbegrepen.

Bovendien spreekt het voor zich dat ook de flexibele overeenkomst hier een bepaalde invloed op heeft. In ieder geval, op deze pagina vertellen we u graag waarom een short lease in de praktijk eigenlijk helemaal niet zo duur is als verwacht.

Hoe duur is de short lease vergeleken met een normale lease?

Het vermoeden dat een short lease in de praktijk veel duurder is in vergelijking met een standaard lease komt grotendeels tot stand door de beperkte looptijd waarover ze beschikt. Mensen vergeten vaak dat het afsluiten van een langdurige leasingovereenkomst in de praktijk steeds een niet onaanzienlijke financiële verplichting met zich meebrengt.

Op het ogenblik dat u de leasing niet meer kunt betalen zult u namelijk in de problemen komen. Bij een short lease is dat eigenlijk nagenoeg onmogelijk. De overeenkomst die tot stand is gekomen onder de vorm van de short lease kan afhankelijk van de geldende voorwaarden immers wekelijks of maandelijks worden opgezegd.

Heeft u dus met andere woorden de financiële middelen niet meer om aan uw verplichtingen te kunnen voldoen? In dat geval kunt u gewoon de overeenkomst zonder probleem laten stopzetten. Het spreekt voor zich dat het financiële risico daardoor vooral wordt verplaatst naar het leasingbedrijf en dat moet worden gecompenseerd.

Welke kosten zijn inbegrepen bij een short lease?

Bovenstaande is overigens nog niet alles. Daarnaast dient er ook rekening mee te worden gehouden dat u bij het aangaan van een short lease geen rekening meer dient te houden met mogelijke extra, onverwachte kosten. Ook dit is iets waar u in bepaalde gevallen bij een gewone leasingovereenkomst wel nog mee kunt worden geconfronteerd. De kosten die in de overeenkomst van een short lease zijn inbegrepen zijn dan ook de volgende:

  1. De kosten voor de verzekering van de auto in kwestie;
  2. De wegenbelastingen die moeten worden betaald;
  3. De kosten voor het onderhoud dat moet worden uitgevoerd;

In principe is het dus zo dat in een short lease alle kosten zijn inbegrepen waar u als bestuurder ook maar enigszins mee geconfronteerd kunt worden. Dit betekent dat u zich op financieel vlak nergens zorgen om hoeft te maken, buiten natuurlijk het betalen van de periodieke leasingkosten. Mocht u ervoor kiezen om bijvoorbeeld gewoon een auto aan te kopen door middel van een financiering zijn deze kosten uiteraard nog allemaal extra te betalen.

Vergis u dus niet, een short lease is in de praktijk echt niet zo duur als u denkt. In het bijzonder wanneer u graag regelmatig met een nieuwe auto rijdt kan een beroep doen op een short lease dan ook absoluut de moeite waard zijn.

 

Een auto nodig maar geen geld? Dit zijn de mogelijkheden!

Een auto nodig maar geen geld? Dit zijn de mogelijkheden!

Heb jij een mooie auto op het oog, maar kost dit teveel geld om in een keer te betalen? Dan bestaan er gelukkig meerdere mogelijkheden op het gebied van autofinanciering. Je wilt natuurlijk wel kiezen voor de best mogelijke financiering mogelijkheid. In dit artikel zullen we kort stilstaan bij mogelijkheden waarvoor je kunt kiezen als je niet direct het geld ter beschikking hebt.

Het leasen van een auto

Je kunt er ook voor kiezen om een auto te leasen. Als je besluit om een auto te leasen, dan betaal je maandelijks een vergoeding en dat is natuurlijk erg prettig. Hierdoor hoef je het volledige aankoopbedrag niet in een keer te betalen waardoor je alsnog de auto van je dromen kunt rijden.

Hierbij is het wel goed om te vermelden dat geld lenen geld kost. In principe leen je geld en betaal je maandelijks het bedrag terug met een stuk rente erbij. Het is dus goed om te vermelden dat je op lange termijn meer geld kwijt bent dan op korte termijn. Mocht je niet in een keer het geld ter beschikking hebben, dan is het leasen van een auto toch de perfecte oplossing om alsnog de auto te rijden die je altijd al wou rijden.

Let goed op de maandelijkse kosten

Leasen kost maandelijks geld en daarom is het goed om je maandelijkse kosten in de gaten te houden. Naast het maandelijks afbetalen van je auto moet je ook rekening houden met andere maandelijkse kosten zoals verzekering, wegenbelasting, benzine en onderhoud. Om deze reden is het altijd goed om te calculeren of je dit kunt missen. Je wilt immers niet achteraf erachter komen dat je de maandelijkse verplichtingen niet kunt voldoen.

Handige tips over onderhoud vanwege schoner plus zuiniger wassen met behulp van uw wasmachine! 

Handige tips over onderhoud vanwege schoner plus zuiniger wassen met behulp van uw wasmachine! 

Bijna in elk gezin is wel een wasmachine present. Desalniettemin weten heel veel mensen niet op welke manier je het beste met het toestel moet omgaan. Er zijn dan ook weinig consumenten die weten dat kleding beter kreukvrij blijft als je met een geringer toerental centrifugeert.

Vaak is dit gemakkelijk door het toerental van je wasmachine centrifuge lager in te stellen. Het is ook geheel niet bekend dat wasmachines nauwelijks energie en water bespaart met een verkort programma.

De wasmachine is het zuinigst met stroom en water als je wast met de laagst mogelijke temperatuur met een maximaal gevulde trommel. Tip: Draai bijvoorbeeld eens in de tweetal a drie maanden een wasprogramma op 90ºC. Dit voor een langere levensduur van uw wasmachine, maar u heeft ook een schonere wasgoed.

Hoe komt het dat de meeste wasmachines wit zijn?

Omdat ze regelmatig op onopvallende plaatsen staan. Ze worden een beetje weg gedrukt in een hoekje.

Wit is een neutrale kleurtje, en een paradepaard maak je toch niet van de wasmachine. Bovendien is de kleur wit goed schoon te maken en te onderhouden, en het past naast onze witte wand cultuur van tegenwoordig

Kopen van een Wasautomaat

We willen een wasmachine kopen, echter voor welke moeten we gaan? Hoeveel gewicht? Nu heeft mijn vriend een huis gevonden, en willen daar samen in gaan wonen. NOU wil ikzelf een goede (bv. een Miele) wasmachine kopen, maar ikzelf weet niet hoeveel kilo’s. Wasmachines met een inhoud van 7 kilo komen het meest voor, maar gebruiken weliswaar 55 liter water per wasbeurt. De kleinere variant wasmachines hebben een inhoud van 5 of 6 kilo maar gebruiken 45 liter per wasbeurt,10 liter water minder dus. Waar moet ikzelf nu op letten? We zijn maar met z’n tweeën dus ik denk dat die wasmachine geheel niet altijd vol zit, maar betaald wel 10 liter water extra.

Ligt er een beetje aan, wanneer je met z’n tweeën wilt blijven, dan heb men aan die kleine variant flink toereikend, doch indien je van voornemen bent een gezin te oprichten, dan is wellicht een grotere een betere optie. Een Miele koop je immers voor een jaar of 10 a 15.

Koolborstelloze of met Koolborstel?

Wat is het onderscheid onder een koolborstelloze aandrijving ten opzichte met een aandrijving met koolborstels? Wasmachines, en heel veel andere apparaten die nieuw zijn zitten vaak koolborstelloze aandrijvingen. Ik heb gelezen dat ze stiller zijn. Hoezo zou ik voor een koolborstelloze motor moeten gaan?

Voordelen van een koolborstelloze aandrijving ten opzichte van een met koolborstels is dat ze dikwijls stillere zijn. Evenzeer een pluspunt van een koolborstelloze aandrijving ten opzichte van een met koolborstels is dat ze een stuk geringer slijtage hebben.

Wasautomaat doet het niet?

Ik heb op marktplaats een wasmachine aangeschaft. Na 2x een wasje te hebben gedraaid doet hij niets meer. Mocht ik nou eenvoudigweg een kapotte wasmachine gekocht hebben, wat kun men hier tegen doen?

Naar de handelaar kun je helaas weinig meer doen, je kunt hem opbellen of mailen of hij wist dat de machine stuk was plus dat ze het genoemde eventueel terug nemen. Ik vind het vervelend om het tegen je te zegen, maar dat laatst zal hoogstwaarschijnlijk niet geburen want kopen op marktplaats is altoos een
risico.

Mogelijkerwijs begrijp je dat mensen een wasmachine niet gaan verkopen omdat hij het nog zo goed doet of als ze zin hebben in een nieuwe, zoals dat meermaals gebeurt bij auto’s. Tracht een betrouwbare reparateur te vinden die voor je wilt kijken wat het probleemgeval is, mogelijk valt het dan reuze mee.

X