De voordelen van een private lease auto

1 minuut, 28 tweedes Lees

Private lease is de laatste jaren flink gestegen in populariteit. Overal om je heen hoor je dat mensen kiezen voor een private lease auto. Het feit dat je geen omkijken meer hebt naar de wegenbelasting, onderhoud of autoverzekering maakt private leasen erg interessant. Maar wat zijn nou écht de voordelen waar je rekening mee dient te houden? Je leest het in onderstaand artikel.

Voordelen van private lease

1. Inzichtelijke kosten

Een groot voordeel van private lease is dat je precies weet welk bedrag je iedere maand moet betalen. Naast de maandelijkse leasekosten moet je alleen nog rekening houden met de brandstof- of stroomkosten. Uiteraard zijn verkeersboetes ook voor eigen rekening.

2. Gemakkelijk

Wat ook fijn is aan een private lease auto is dat je geen omkijken hebt bij aankoop of inruilen van een auto. Je hebt dus geen werk aan onderhandelingen over de aankoop- of verkoopprijs van je auto. Ook hoef je niet op zoek te gaan naar een betrouwbare garage waarbij je de auto wilt kopen.

3. Geen spaargeld nodig

Het fijne aan een private lease auto is dat je ook zonder spaargeld in een (gloed)nieuwe auto kunt rijden. Bij aanschaf hoef je geen eigen geld in te leggen, echter is het wel van belang om een vast inkomen te hebben.

4. Geen financiële tegenvallers

In de maandelijkse leaseprijs zitten in principe alle kosten, behalve de benzine- of stroomprijs en de verkeersboetes. Dit heeft als voordeel dat er geen kans is op financiële tegenvallers. Al het onderhoud zit in de prijs.

5. Relatief voordelig

Het rijden in een private lease auto is relatief voordelig. Zeker als je profiteert van een scherpe aanbieding of speciale actie kan dit de voordeligste vorm van nieuw rijden zijn. Leasemaatschappijen kopen groot in, waardoor ze ook voordelig voor hun klanten kunnen zijn.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *