Dit moet je weten voor je gaat private lease

2 minuuts, 30 tweedes Lees

Private lease is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Vooral het gemak is wat veel mensen doet overhalen om voor lease te kiezen. Natuurlijk denk je direct aan het lease van een auto, maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk! Wat dacht je van een bed lease of een nieuwe wasdroger? Maar voor je nou kiest om alles te lease hebben wij hieronder een aantal dingen die je van te voren moet weten!

Is het maandbedrag het waard?

Zeker als je een auto gaat lease dan moet je te raden gaan of je dit het bedraag waard vind. Een nieuwe auto lease kost je makkelijk €350 per maand en dat is ontzettend veel geld! Slim kan zijn om eerst te budgetteren om te kijken of wat de impact is van de het lease. Zo heb je precies duidelijk wat je nog overhoud voor andere doelen. Vergeet hierbij niet dat lange termijn mee te nemen, want meestal lease je bijvoorbeeld voor 4 jaar.

Lease heeft invloed op je hypotheek

Wanneer je gaat lease dan is dit eigenlijk een lening die je voor korte tijd aangaat. Dit is dan ook geregistreerd bij de BKR waardoor dit uiteindelijk invloed heeft op je hypotheek verkrijgen. Ga je dus een nieuw huis kopen dan kan je minder lenen, omdat je maandelijks kosten hebt aan lease van bijvoorbeeld je auto. Veel mensen staan hier niet voldoende bij stil waardoor zij later in de problemen komen wanneer zij een huis willen kopen.

Maak een duidelijke berekening

Wil je iets gaan lease dan is het belangrijk om te berekenen wat voor jou de beste keuze is. Kortom maak een kostenoverzicht als je het product zelf moet aanschaffen en wat eventuele andere kosten zijn. Deel dit door de looptijd van het leasecontract en kijk wat uiteindelijk goedkoper is. Let hierbij op dat je na de looptijd van het leasecontract het product niet krijgen en bij het kopen wel. Je kan dus langer doorgaan wat het goedkoper kan maken of verkopen waardoor je uiteindelijk minder betaald. Neem dit mee in je berekening

Je hebt geen onderhoud

Een heel groot voordeel van private lease is dat je geen kosten hebt aan onderhoud! Het bedrijf waar jij least is uiteindelijk eigenaar van het product en zal het ook moeten onderhouden. Kortom het maandbedrag wat je betaal is ook echt het uiteindelijk bedrag wat je kwijt bent. Je hebt dus een bepaalde zekerheid!

Is een tweedehands een optie?

Soms kan het veel goedkoper door niet alles nieuw te willen. Vaak kan je bijvoorbeeld die mooie auto die je wilt lease ook gewoon tweedehands kopen. De kosten van de aanschaf zijn van grote invloed op het totale maandbudget en daarom kan dit ontzettend aantrekkelijk zijn! Loop een garage binnen en vraag wat hun aanbod van tweedehands auto’s is en bereken dan wat je kwijt zal zijn! Vaak heb je dan ook minimaal een jaar onderhoud wat je bijvoorbeeld ook weer kan afstrepen.
Wil je meer weten over de voor- en nadelen van lease? Lees deze dan hier

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *