Een warmtepomp leasen: de mogelijkheden

1 minuut, 48 tweedes Lees

Een warmtepomp leasen: de mogelijkheden

Met behulp van een warmtepomp kun je op een hele duurzame manier, en zonder gas, je huis verwarmen. De energie vanuit de buitenlucht, ventilatielucht of de bodem wordt met een hoog rendement omgezet in warmte waarmee je je woning comfortabel kunt verwarmen en warm water kunt tappen. Maar een warmtepomp vergt uiteraard wel een investering, die zich uiteindelijk laten terugbetalen in de besparing op de energiekosten. Maar wist je dat je een warmtepomp ook kunt leasen? We vertellen er meer over in dit artikel. 

De kosten voor een warmtepomp

Voordat we meer vertellen over het leasen van een warmtepomp, is het goed om te weten wat de kosten zijn voor een warmtepomp. Want dat is meer dan alleen de warmtepomp zelf. De prijs van de warmtepomp hangt onder meer af van het soort warmtepomp, het vermogen en het rendement ervan. Daarnaast brengt de installatie van de warmtepomp kosten met zich mee. Zo is er bij een water/water warmtepomp ook een bron in de grond nodig, bij een lucht/water warmtepomp of een ventilatielucht/water warmtepomp niet. Afhankelijk van de mate van isolatie van de woning en het afgiftesysteem, kan het zijn dat daar nog aanpassingen aan moeten worden gedaan om de warmtepomp optimaal te laten functioneren.

Een warmtepomp leasen

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om de investering voor een warmtepomp te doen. En daarom is er ook de mogelijkheid om een warmtepomp te leasen. Je kunt in dat geval alleen de warmtepomp zelf leasen en niet de eventuele installatie- en verbouwingskosten die nodig zijn. Vaak betaal je een vast maandelijks bedrag inclusief service, onderhoud, garantie en monitoring. Een groot voordeel van leasen is dat je als particulier meer vrijheid en flexibiliteit hebt. Zo kun je, afhankelijk van de voorwaarden, de lease na een jaar stopzetten

Waar moet je op letten?

Heb je de juiste aanbieder gevonden om een warmtepomp te leasen? Let dan wel goed op de voorwaarden. Kijk bijvoorbeeld wie de daadwerkelijke eigenaar van de warmtepomp is en welke voorwaarden bij de overeenkomst horen.

Kijk goed naar jouw situatie, de financieringsmogelijkheden en of een warmtepomp leasen in jouw geval de moeite waard is.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *