Financial lease: wat houdt dat in?

2 minuuts, 3 tweedes Lees

De term komt tegenwoordig steeds vaker voorbij: ‘Financial Lease’. Over het algemeen hebben we niet echt een beeld bij wat dit precies inhoudt, maar misschien is het wel verstandig om dat zo langzamerhand te gaan creëren. Financial lease is enorm ‘upcoming’ en daarom niet zonder reden misschien wel echt wat voor jou. In dit artikel lees je alles wat jij moet weten over financial lease.

Wat is leasen?

Allereerst is het misschien wel even handig om samen te gaan kijken naar wat leasen überhaupt is. Bij het woord leasen denken we eigenlijk vrijwel meteen aan een auto, maar er zijn nog veel meer dingen die jij zonder zorgen gewoon kan leasen. Het leasen van producten kan tegenwoordig zowel zakelijk als privé, maar wat houdt het dan precies in?

Leasing is een financieringsvorm die je gebruikt voor bedrijfsmiddelen. Denk aan bedrijfsauto’s, machines, computers of kopieerapparaten. De leasemaatschappij financiert het bedrijfsmiddel en jij betaalt een maandelijks bedrag voor het gebruik.

Zoals kort vermeld denken we bij het woord leasen vaak meteen aan een auto. Dit is niet heel vreemd, want we zien vaker dat er daadwerkelijk een auto geleast wordt, dan een computer of kopieerapparaat, maar toch is het handig om te weten dat er ook mogelijkheden tot leasen zijn aan die kant.

Bedrijf

Het klinkt niet raar als ik zeg dat je, wanneer je daadwerkelijk wilt kiezen voor financial lease, je in het bezit moet zijn van een bedrijf. Je krijgt van je bedrijf een voorstel om een auto of bijvoorbeeld bus tegen een bepaalde prijs te gaan leasen. Ook wanneer je een eenmanszaak hebt of een zzp’er bent, bestaan er gewoon mogelijkheden om voor financial lease te kiezen, maar wat als ik je vertel dat deze lease nog goedkoper kan dan het voorstel dat jij hebt gekregen?

Bedrijven en goedkoper leasen

Het klinkt natuurlijk logisch als ik je vertel dat het leasen van een auto altijd goedkoper kan. In Nederland kennen we een aantal bedrijven dat nogal een specialist is op het gebied om goedkoper te leasen. Je gaat met het voorstel dat je van je baas of bedrijf hebt gekregen naar zo’n bedrijf toe en zij geven jou vervolgens binnen betrekkelijk korte tijd een goedkoper voorstel. Goedkoper leasen geldt voor alle auto’s en bedrijfswagens van elk mogelijk merk. Het is dus zeker verstandig dat je, wanneer je daadwerkelijk overgaat op een financial lease, eventjes één van de bedrijven die gespecialiseerd zijn op dit vak, te gaan benaderen. 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *