Handige tips over onderhoud vanwege schoner plus zuiniger wassen met behulp van uw wasmachine! 

3 minuuts, 0 tweedes Lees

Handige tips over onderhoud vanwege schoner plus zuiniger wassen met behulp van uw wasmachine! 

Bijna in elk gezin is wel een wasmachine present. Desalniettemin weten heel veel mensen niet op welke manier je het beste met het toestel moet omgaan. Er zijn dan ook weinig consumenten die weten dat kleding beter kreukvrij blijft als je met een geringer toerental centrifugeert.

Vaak is dit gemakkelijk door het toerental van je wasmachine centrifuge lager in te stellen. Het is ook geheel niet bekend dat wasmachines nauwelijks energie en water bespaart met een verkort programma.

De wasmachine is het zuinigst met stroom en water als je wast met de laagst mogelijke temperatuur met een maximaal gevulde trommel. Tip: Draai bijvoorbeeld eens in de tweetal a drie maanden een wasprogramma op 90ºC. Dit voor een langere levensduur van uw wasmachine, maar u heeft ook een schonere wasgoed.

Hoe komt het dat de meeste wasmachines wit zijn?

Omdat ze regelmatig op onopvallende plaatsen staan. Ze worden een beetje weg gedrukt in een hoekje.

Wit is een neutrale kleurtje, en een paradepaard maak je toch niet van de wasmachine. Bovendien is de kleur wit goed schoon te maken en te onderhouden, en het past naast onze witte wand cultuur van tegenwoordig

Kopen van een Wasautomaat

We willen een wasmachine kopen, echter voor welke moeten we gaan? Hoeveel gewicht? Nu heeft mijn vriend een huis gevonden, en willen daar samen in gaan wonen. NOU wil ikzelf een goede (bv. een Miele) wasmachine kopen, maar ikzelf weet niet hoeveel kilo’s. Wasmachines met een inhoud van 7 kilo komen het meest voor, maar gebruiken weliswaar 55 liter water per wasbeurt. De kleinere variant wasmachines hebben een inhoud van 5 of 6 kilo maar gebruiken 45 liter per wasbeurt,10 liter water minder dus. Waar moet ikzelf nu op letten? We zijn maar met z’n tweeën dus ik denk dat die wasmachine geheel niet altijd vol zit, maar betaald wel 10 liter water extra.

Ligt er een beetje aan, wanneer je met z’n tweeën wilt blijven, dan heb men aan die kleine variant flink toereikend, doch indien je van voornemen bent een gezin te oprichten, dan is wellicht een grotere een betere optie. Een Miele koop je immers voor een jaar of 10 a 15.

Koolborstelloze of met Koolborstel?

Wat is het onderscheid onder een koolborstelloze aandrijving ten opzichte met een aandrijving met koolborstels? Wasmachines, en heel veel andere apparaten die nieuw zijn zitten vaak koolborstelloze aandrijvingen. Ik heb gelezen dat ze stiller zijn. Hoezo zou ik voor een koolborstelloze motor moeten gaan?

Voordelen van een koolborstelloze aandrijving ten opzichte van een met koolborstels is dat ze dikwijls stillere zijn. Evenzeer een pluspunt van een koolborstelloze aandrijving ten opzichte van een met koolborstels is dat ze een stuk geringer slijtage hebben.

Wasautomaat doet het niet?

Ik heb op marktplaats een wasmachine aangeschaft. Na 2x een wasje te hebben gedraaid doet hij niets meer. Mocht ik nou eenvoudigweg een kapotte wasmachine gekocht hebben, wat kun men hier tegen doen?

Naar de handelaar kun je helaas weinig meer doen, je kunt hem opbellen of mailen of hij wist dat de machine stuk was plus dat ze het genoemde eventueel terug nemen. Ik vind het vervelend om het tegen je te zegen, maar dat laatst zal hoogstwaarschijnlijk niet geburen want kopen op marktplaats is altoos een
risico.

Mogelijkerwijs begrijp je dat mensen een wasmachine niet gaan verkopen omdat hij het nog zo goed doet of als ze zin hebben in een nieuwe, zoals dat meermaals gebeurt bij auto’s. Tracht een betrouwbare reparateur te vinden die voor je wilt kijken wat het probleemgeval is, mogelijk valt het dan reuze mee.

Vergelijkbare berichten