Het bezitten van een boot is leuk

2 minuuts, 6 tweedes Lees

Voor velen kan stress moeilijk te vermijden zijn, maar er zijn positieve stappen die kunnen worden genomen om de strijd tussen werk en privéleven te winnen en stress te minimaliseren door tijd te besteden aan activiteiten die we leuk vinden, iets nieuws te leren of een nieuwe hobby te beginnen.

Vissen

Of je nu in zoet of zout water vist, je hoeft niet ver uit de kust te gaan om de drang om vis te vangen te bevredigen. In feite betekent een boot dichtbij de kust dat je niet alleen op de traditionele manier kunt vissen, maar ook met vliegvisuitrusting. Sommige mensen geven er de voorkeur aan een haak te aas en te wachten tot een vis bijt. Anderen slepen liever met aas in het water. Weer anderen houden van het ritme en de oefening van het herhaaldelijk uitwerpen van een vliegvishengel. Al deze technieken kunnen vrijwel overal worden gebruikt, waarbij wat je vangt afhankelijk is van waar je boot zich bevindt. De vissen die rond het koraal zwemmen, kunnen ook adembenemend zijn, van kleine anemoonvissen tot grotere papegaaivissen. Met een eenvoudige onderwatercamera om je favoriete momenten vast te leggen, kan het plezier van een paar uur snorkelen zorgen voor een glimlach in aandenken aan fotoalbums voor de komende jaren.

Waterskiën

Liefhebbers van old-school watersporten geven misschien de voorkeur aan waterski’s boven wakeboards, simpelweg omdat in de jaren zestig en zeventig iedereen werd getraind om naar voren te kijken, het sleeptouw vast te houden en de boot je uit het water te laten trekken. Wakeboards dwingen de rijder om te beginnen met de benen zijwaarts gedraaid – een positie die voor oudere rijders een uitdaging kan zijn om zich comfortabel te voelen in het gebruik. Waterski’s zijn ook minder duur dan wakeboards.

Kamperen

Soms heb je gewoon een verandering van omgeving nodig. Varen biedt die mogelijkheid in schoppen, zelfs op het laatste moment, als het mooi weer wordt en je kalender een paar dagen openstaat om een ​​eindje langs de kust te varen. Je kunt voor anker gaan op met je eigen gronduitrusting, in plaats van een jachthaven binnen te varen, waardoor je een natuurlijke sociale afstand kunt creëren van alle mensen aan de wal (evenals van alle andere boten in de haven). Gewoon de volgende ochtend wakker worden in een nieuwe omgeving – met de zon die schijnt, de reflectie die weerkaatst op het water en de geur van frisse lucht rondom – kan een psychologische lift zijn als geen ander. Geniet van de fijne ervaring op het water.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *