Je eigen sauna – slimme manieren om het te financieren

2 minuuts, 59 tweedes Lees

Sauna’s en de daarbij horende warmtetherapie bestaan al duizenden jaren. Vooral de moderne infraroodsauna’s worden nu als een innovatie gezien in de oude, holistische praktijk van het gebruik van warmte voor therapeutische voordelen.

Het toevoegen van een saunasessie aan jouw wellness routine thuis is zonder twijfel een geweldige manier om je gezondheid te verbeteren. Dit door de droge hitte te gebruiken om gewrichtspijn te verlichten, te ontgiften, gewicht te verliezen, een hoge bloeddruk te verlagen en flink te chillen.

Hoe financier je deze ontspannende droom

Een sauna is dan ook niet voor niets een aankoop waar velen van dromen. Vanwege de financiële lasten is het echter lastig om deze te kunnen betalen. Uiteindelijk resulteert dit in het uitstel van het verwezenlijken van een droom.

Een korte termijn lening

We hebben hier goed nieuws! Met de juiste financiering hoef je jouw sauna wens niet langer uit te stellen. Naast het sparen voor de aanleg van deze grote ontspannende investering, is het ook mogelijk om deze met een korte termijn lening (tussen 5 en 10 jaar) te financieren. Zo betaal je in maandelijkse termijnen in plaats van vooraf. Een belangrijk voordeel van een kortlopende lening is dat, indien goedgekeurd, je vaak binnen een week al het geld ontvangt. Het zorgt echter wel voor extra vaste lasten, dus minder spaarruimte.

Financial of private leasen

Een andere optie is om de sauna te leasen. Met deze optie komt het hebben van een privé sauna bij jou thuis ook snel binnen handbereik. In vergelijking met een lening bij een bank, zorgt de mogelijkheid van leasen vaak voor lagere maandlasten en weinig of geen aanbetaling. Bovendien kun je zo vaak voor minder geld naar een iets duurder exemplaar met meer mogelijkheden kijken.

Er zijn over het algemeen twee verschillende vormen van leasen.

  • Bij een financial lease ben je direct eigenaar van de sauna en draag je zelf de verantwoordelijkheid voor de bijkomende kosten, zoals het onderhoud.
  • Met een private lease zijn al deze kosten daarentegen direct in je maandelijkse betaling inbegrepen.

Het belangrijkste onderscheid zit dus in het feit dat je bij een financial lease eigenaar bent, terwijl bij een private lease alles in het leasebedrag is opgenomen.

Meer geld beschikbaar voor andere dingen

Door direct te leasen in plaats van eerst te sparen, komt er meestal ook meer geld beschikbaar voor andere aankopen of bijbehorende kosten. Je weet immers al van te voren dat de meeste traditionele saunakachels stroom van het elektriciteitsnet nodig hebben.

Overweeg in dit geval om zonnepanelen op je woning te laten installeren. Zo kun je veel geld op je elektriciteitsrekening besparen. Geld wat je nu slim voor je maandelijkse sauna (af)betalingen kunt gebruiken. Deze investering verdient zich zo binnen een aantal jaar terug.

Een onderhandse lening

Als laatste is er nog het vermelden waard, dat je ook een onderhandse lening kunt overwegen als je toevallig een suikeroom, -tante of ander familielid hebt waar je geld van kunt lenen. Bij dit type leningen heb je geen betrokkenheid van een bank of lease verstrekker.

Maar er bestaat zo wel een grotere kans dat jij deze gulle geldschieter regelmatig in jouw sauna bij je thuis terugvindt. Dit is zo dan als een gezonde en natuurlijke beloning te omschrijven voor de rente (of minder rente) die jij dan niet meer hoeft te betalen. Zo zitten jullie er samen lekker warmpjes bij!

Ben je er nu ook klaar voor om jouw droomsauna in een recordtijd in huis te hebben? Met onze slimme manieren om het te financieren is dit zeker goed mogelijk! Zo kan jij binnenkort in je eigen sauna aangenaam ontstressen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *