Auto leasen

Kan een ZZP’er een auto leasen? Alles wat je moet weten

2 minuuts, 5 tweedes Lees

Als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) kan het hebben van een betrouwbare auto van cruciaal belang zijn voor je bedrijfsvoering. Een van de opties om een auto te verkrijgen, is leasen. Maar kun je als ZZP’er eigenlijk een auto leasen? Het antwoord is ja, en in deze blogpost zullen we de ins en outs van auto leasen als ZZP’er bespreken.

Voordelen van Auto Leasen voor ZZP’ers

 1. Professionele uitstraling: Met een geleasede auto kun je in een representatieve en professionele auto rondrijden, wat een goede indruk kan maken op klanten.
 2. Vaste maandelijkse kosten: Bij leasen weet je precies wat je elke maand kwijt bent aan autokosten, wat budgettering en financiële planning vergemakkelijkt.
 3. Geen grote investering: Je hoeft geen grote som geld vooraf te betalen, zoals bij de aankoop van een auto. In plaats daarvan betaal je een vast maandelijks bedrag.
 4. Onderhoud en verzekering inbegrepen: Bij sommige leasecontracten zijn onderhoud en verzekering inbegrepen, wat je extra gemoedsrust kan geven.

Vereisten voor Auto Leasen als ZZP’er

Hoewel het zeker mogelijk is om als ZZP’er een auto te leasen, zijn er enkele vereisten en overwegingen:

 1. Kredietwaardigheid: Leasebedrijven voeren meestal een kredietwaardigheidscontrole uit voordat ze een leaseovereenkomst goedkeuren. Zorg ervoor dat je financiën in orde zijn.
 2. Btw-registratie: Als ZZP’er moet je meestal een btw-registratie hebben om zakelijk te leasen. Hierdoor kun je de btw op de leasekosten aftrekken.
 3. Inkomensbewijs: Je moet meestal een bewijs van inkomen verstrekken om te laten zien dat je de maandelijkse leasebetalingen kunt voldoen.
 4. Eigen vermogen: Sommige leasemaatschappijen kunnen een aanbetaling of eigen vermogen vereisen voordat ze een leaseovereenkomst aanbieden.

Soorten Leasecontracten

Er zijn verschillende soorten leasecontracten beschikbaar voor ZZP’ers:

 1. Financial Lease: Hierbij ben je economisch eigenaar van de auto en sta je zelf in voor onderhoud, verzekering en belastingen. Na afloop van het contract ben je de juridische eigenaar.
 2. Operational Lease: Bij deze optie ben je geen eigenaar van de auto, maar betaal je een vast maandelijks bedrag voor het gebruik ervan. Onderhoud en verzekering zijn meestal inbegrepen.
 3. Shortlease: Dit is een flexibeler alternatief waarbij je een auto voor een kortere periode least, meestal enkele maanden tot een jaar.

Conclusie

Als ZZP’er kun je zeker een auto leasen, en dit kan een aantrekkelijke optie zijn vanwege de voordelen en flexibiliteit die het biedt. Het is echter belangrijk om te voldoen aan de vereisten, je financiën op orde te hebben en de verschillende leaseopties te overwegen voordat je een beslissing neemt. Auto leasen als ZZP’er kan je bedrijf helpen groeien en tegelijkertijd financiële stabiliteit bieden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *