beste laptop

Nuttige tips voor het kopen van de beste laptop

1 minuut, 38 tweedes Lees

Je hebt een oude, trage laptop waaraan je je telkens weer irriteert. Echter heb je weinig verstand van laptops en vind je het moeilijk om te bepalen waar je nieuwe laptop aan moet voldoen en wat je precies nodig hebt.

Specificaties

Bij een iets hoger budget kun je beter de voorkeur geven aan een sterkere processor zoals een I5 processor met 4 of 8 GB geheugen en een SSD harde schijf, want hier kun je het langst plezier aan beleven. Bij een kleiner budget voldoet een I3 processor ook, maar deze processor zal sneller wat trager worden bij langdurig en intensief gebruik.

Accuduur

Is de accuduur heel erg belangrijk bij jouw laptop, lees dan goed de vergelijkingswebsites met reviews die geschreven zijn door consumenten. Deze geven vaak een eerlijkere weergave dan de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. Een 9 cel accu heeft de langste werkduur, een 3 of 4 cel accu de kortste werkduur.

Harde schijf

Een SSD harde schijf is veel sneller en krachtiger dan een reguliere harde schijf. Wil jij een laptop die snel en stil werkt, kies dan voor een laptop met een SSD schijf. Je bent meer geld kwijt, maar het zal je ook veel plezier opleveren bij intensief gebruik.

Garantie

Een zakelijke laptop kent vaak een langere garantieduur en indien je laptop opgestuurd moet worden voor garantie, zal de reparatie ook sneller verlopen. Bij een ‘consumentenlaptop’ is één of twee jaar garantie standaard en kan reparatie lang duren. Heb je dus de mogelijkheid om een laptop zakelijk te kopen, bekijk dan zeker de mogelijkheden.

Kwaliteit

Ook bij kwaliteit geldt dat zakenlaptops zo gebouwd zijn dat ze langer meegaan en intensiever gebruikt kunnen worden. Bij een consumentenlaptop ligt de kwaliteit vaak lager, maar is de prijs daar ook naar. Er zijn online diverse goede zakenlaptops te vinden van goede kwaliteit voor een lange levensduur.
Bekijk en vergelijk dus online welke laptop de beste reviews heeft, past binnen je budget en aan de eisen voldoet die jij aan een laptop stelt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *