Snel van roest af met een roestomvormer

2 minuuts, 23 tweedes Lees

Met een roestvormer ben je zo van al je problemen rondom roest af. Daar wil je het liefst zo snel mogelijk vanaf, zonder dat het al te veel moeite kost. Gelukkig is daar een oplossing voor en wel in de vorm van een roestomvormer. Dit product spray je eenvoudig zelf op het oppervlak dat je roestvrij wilt maken. Vervolgens wacht je een aantal uur en zal je zien dat alle roest volledig verdwenen is. 

Hoe werkt zo’n roestomvormer eigenlijk?

Het lijkt haast magie, maar roestomvormers zijn slim ontworpen producten die de oorzaak van roest in de kern te lijf gaat. Dit wordt bereikt door de toepassing van een chemisch proces, wat zich het beste laat meten met verbranding. De omvormer zorgt ervoor dat de roest als het ware van de oppervlakte ‘brandt’. Tijdens deze verbranding worden alle roest onderdelen tot in de kern vernietigd en vervolgens grondig verwijderd. Dit systeem kun je toepassen op alle metalen die kunnen gaan roesten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ijzer, staal, chroom, koper of rvs. Ook roest verwijderen van metalen die zelf niet kunnen roesten gaat prima met een roestomvormer. Zo kun je roeststrepen en vliegroest gemakkelijk verwijderen op rubber, hout, polyester, coatings en lakken.

Hoe gebruik ik een roestomvormer?

Voordat je aan de slag gaat met het verwijderen van de roest, moet je eerst zorgen dat het te behandelen oppervlak volledig vet- en olievrij is. Dit doe je door het oppervlak goed schoon te maken. Vervolgens kun je ook alle losgekomen verf en roestdeeltjes alvast verwijderen. Vervolgens kun je aan de slag met de omvormer. Wil je vaste roest behandelen? Gebruik dan een borstel of een kwast om de roestomvormer aan te brengen op het oppervlak. Alles wat uiteindelijk overblijft, kun je afnemen met een licht vochtige doek. Na 24 uur is het spul droog en kun je het eindresultaat zien. Vanaf dit moment kun je, mocht je dat willen, ook een nieuwe verflaag aanbrengen. Wil je losse roest zoals oppervlakteroest en vliegroest verwijderen, geldt een iets andere aanpak. Je brengt eerst de omvormer aan op de plek die je graag schoon wilt maken. Vervolgens neem je direct alles af met een vochtige doek, zodat het niet kan opdrogen. Maak vervolgens het oppervlak nogmaals goed schoon met water. 

Wat zijn de voordelen van een roestomvormer?

Het grootste voordeel is dat je met een roestomvormer in een handomdraai en volledig zelf roest van elk oppervlak kunt verwijderen. Hierbij kun je zowel hardnekkige als vastzittende roest en ook losse roest verwijderen. De nieuwe beschermingslaag die gecreëerd wordt is een prima grondlaag voor bijvoorbeeld een nieuwe verfbeurt. Ten slotte kun je het op allerlei oppervlakken goed gebruiken. Dit geldt voor zowel metalen die zelf kunnen roesten als overige oppervlakken die last hebben van losse roest. Kortom: je kunt heel eenvoudig zelf alle soorten roest op alle soorten oppervlakken verwijderen. Makkelijker gaat het niet worden!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *