Voor- en nadelen van zonnepanelen leasen

1 minuut, 57 tweedes Lees

Het nemen van zonnepanelen is hot. Veel woningeigenaren schaffen ze aan. Er zijn echter ook mogelijkheden om te leasen. Dit kan bijvoorbeeld met het oog op de kosten aantrekkelijk zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog allerlei andere voordelen te noemen aan de keuze voor leasen. Daarnaast zijn er ook enkele nadelen. Die mogen natuurlijk ook niet vergeten worden. Alles wordt hier op een rij gezet. Dit helpt je om zelf een goede keuze te maken voor wel of niet leasen.

De voordelen van het leasen

Het is goed om eerst eens naar de pluspunten te kijken. De investering is een stuk kleiner wanneer je leaset. Daarmee wordt het dus ook veel toegankelijker om erin te investeren. Je hoeft niet veel in te leggen, maar kan wel optimaal profiteren. De energierekening is net zo laag. Of je nu koopt of leaset, het rendement van de zonnepanelen blijft hetzelfde. Dat betekent dus dat je energierekening net zo hard omlaag gaat als je voor leasen zou kiezen. Tot slot weet je zeker dat je hulp krijgt als er iets misgaat. Denk aan onderhoud en reparatie indien nodig.

De nadelen van het leasen

Er zitten zoals gezegd natuurlijk ook de nodige nadelen aan het leasen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je niet zomaar van het contract af kan. Dit is in een gunstig geval tien jaar, maar loopt vaak al op tot 20 jaar. Dit is een lange tijd in een snel veranderende wereld. Je blijft ook altijd last houden met de gasrekening. Die wordt immers niet lager. Het gaat alleen om energieverbruik. Voor lager gasverbruik zijn andere zaken nodig. Op de lange termijn is het meestal ook zo dat het uiteindelijk duurder zal zijn om te leasen dan om te kopen. Wie dus kan investeren, kan dit beter doen.

Werken met een specialist

Wanneer je de voor- en nadelen tegen elkaar afweegt, dan is er nog een belangrijk punt van aandacht. Het is natuurlijk ook zo dat het uitmaakt wie de panelen voor je verzorgt. Wanneer je aan de slag gaat, is het dus wel altijd aan te raden om er een specialist bij te halen. Die kan dan zorgen dat alles goed aangesloten wordt en naar behoren werkt. Je kan als je leaset in ieder geval zeker zijn dat dit gebeurt. Wanneer je koopt is het ook slim om hierop te blijven letten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *