Waar ga jij op gamen?

3 minuuts, 3 tweedes Lees

Om meerdere redenen – verslaving, gewelddadigheid – wordt er op gamen neergekeken. Geheel onterecht! Het is een hobby, zoals iedere andere, die nog mensen weet te verbinden ook.

Echt, die vooroordelen moeten eens de wereld uit worden geholpen! Gamen is geen zinloos tijdverdrijf. Mag films kijken dan ook niet meer? Want bij gamen kijk je naar een scherm en ben je echt (inter)actief bezig met wat daarop gebeurt. Dat kunnen we van achterover leunen op de bank met een bak popcorn en een fles bier – of blik cola – in de aanslag niet zeggen! Dus, mocht jij al gamen of hier eens uitgebreider aan willen beginnen, dan wordt het tijd om de juiste console of pc te kopen.

Maar waar gaat die keuze nou uiteindelijk op vallen en waarom? Wij leggen je de verschillen tussen de verschillende opties uit. En ben je dan nog niks wijzer, dan kun jeook een high-endgame pc aanschaffen. Eentje waar je ook nog eens foto’s en video’s op kunt verwerken, onder andere. Heb je er ook nog wat aan wanneer je niet aan het spelen bent!

Exclusieve titels

Wanneer we het over consoles hebben en grote titels in ogenschouw nemen, dan domineert Sony de game markt met de PlayStation consoles. Detroit: Become Human, Horizon Zero Dawn, The Last of Us en Marvel’s Spider-Man zijn op geen enkele andere spelcomputer uitgebracht en gooien onder fans én critici gigantisch grote ogen. Oké, de eerste twee uit dit lijstje zijn wel naar de pc geport, maar dat laten we even buiten beschouwing bij het vergelijken van de consoles. Zijn exclusieve titels een reden voor jou om voor een specifieke console te kiezen? Dan is de PlayStation van de huidige generatie jouw machine!

Veelzijdigheid

Dat wil niet zeggen dat de Xbox een afknapper is. Want met verschillende games, zoals State of Decay 2: Juggernaut Edition en Sea of Thieves kun je platforms overbruggen. Dit wil zeggen dat je via jouw console kunt spelen met een vriend die voor hetzelfde spel een pc of mobiele telefoon gebruikt. Ook cloud gaming is iets waar Microsoft zich grotendeels op richt. Welke console je hebt of waar je bent maakt niet zo gek veel meer uit, je kunt dankzij jouw Xbox abonnement overal spelen! 

Bovendien loopt de Xbox voorop als het gaat om achterwaartse compatibiliteit. Dat wil zeggen dat je spellen van vorige generaties nog steeds kunt spelen op de nieuwste systemen. Da’s geweldig nieuws voor de retro-gamers onder ons en de liefhebbers van de grootste klassiekers!

Familievriendelijk

De kleinsten onder ons kunnen beter niet hun vingers branden aan gewelddadige spellen uit bijvoorbeeld de Wolfenstein of Red Dead Redemption reeks. Nee, dan komen Mario Kart 8, The Legend of Zelda en andere kleurrijke games veel beter uit de hoek! De Nintendo Switch biedt namelijk vermaak voor de hele familie. Ook leuk tijdens feestjes!

Vrienden

Natuurlijk moeten jouw vrienden over eenzelfde console of abonnement beschikken om multiplayer games met jou te spelen, anders heb je er alsnog niks aan. Dit kan doorslaggevend zijn voor de keuze die je maakt. Sommige Xbox games zijn dus ook op pc speelbaar, maar kijk dan wel goed welke titels er precies in het Play Anywhere aanbod zitten.

Wat gaat dit geintje me kosten?

Dat is een hele goeie vraag. Voor een console van de nieuwe generatie ben je altijd toch wel minstens zo’n €500 kwijt, als we het hebben over het beste model. Per aanbieder kan de prijs anders zijn. Om zeker te zijn dat je niet te veel betaalt, kun je een prijsvergelijker inschakelen. Zo zie je ook meteen het prijskaartje van de accessoires die je voor je console wilt kopen.

Veel gameplezier!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *