Waar moet je op letten bij de onderhoud van jouw eerste auto? 

1 minuut, 34 tweedes Lees

Wanneer je voor het eerst de trotse eigenaar bent van een auto, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat je jouw voertuig in optimale conditie weet te behouden! Om je te helpen bij de onderhoud van jouw auto, geven we je enkele tips zodat je weet waarop je moet letten. 

Inspecteer de banden

Wanneer je met goede regelmaat rekening houdt met de bandenspanning van jouw auto, dan kan je ervoor zorgen dat bandenslijtage wordt verminderd en het benzineverbruik naar behoren is. De bandenspanning controleren doe je door middel van te achterhalen wat de aanbevolen spanning is (ook wel de PSI genoemd) en vervolgens de banden overeenkomstig te laten oppompen of leeg te laten lopen. 

De olie vervangen 

Door middel van routinematig de olie te vervangen, verzeker je jezelf ervan dat je het beste geeft aan jouw auto. Probeer de olie elke maand te controleren en ververs deze zoals wordt aangegeven in de gebruikershandleiding van jouw auto. Wanneer je zelf aan de slag gaat om de olie te verversen, leer dan de benodigde stappen om de vloeistof af te tappen, het juiste oliepeil in te stellen en oude olie af te voeren. Tevens is het belangrijk om te weten welke motorolie het beste geschikt is voor jouw auto. Probeer hiervoor wat vooronderzoek te doen of vraag advies aan een servicecentrum. 

Controleer de lichten

Het is belangrijk dat je altijd op de hoogte bent van de status van de verlichting van de auto. Een kapotte of doorgebrande lamp kan namelijk een gevaar op de weg veroorzaken en een vervelende bekeuring opleveren. Om zeker te weten dat de koplampen in goede conditie zijn, probeer altijd even te controleren of ze goed werken. Overweeg ook een paar extra maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de koplampen helder blijven, zoals het schoonmaken van de lenzen en het vroegtijdig vervangen van lampen als ze beginnen te dimmen. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *