Waarom een short lease eigenlijk helemaal niet duur is

2 minuuts, 38 tweedes Lees

Waarom een short lease eigenlijk helemaal niet duur is

Er bestaan vandaag de dag nog steeds behoorlijk wat misverstanden met betrekking tot een zogenaamde short lease. Eén van de vaakst gehoorde misverstanden heeft betrekking tot het feit dat een short lease financieel niet interessant zou zijn omwille van de hoge kosten die er aan verbonden zijn. Is een short lease echter wel zo duur als er wordt gedacht? Zeker niet. Dit idee wordt echter in het leven geroepen door het feit dat alle kosten met betrekking tot de auto in de short lease zijn inbegrepen.

Bovendien spreekt het voor zich dat ook de flexibele overeenkomst hier een bepaalde invloed op heeft. In ieder geval, op deze pagina vertellen we u graag waarom een short lease in de praktijk eigenlijk helemaal niet zo duur is als verwacht.

Hoe duur is de short lease vergeleken met een normale lease?

Het vermoeden dat een short lease in de praktijk veel duurder is in vergelijking met een standaard lease komt grotendeels tot stand door de beperkte looptijd waarover ze beschikt. Mensen vergeten vaak dat het afsluiten van een langdurige leasingovereenkomst in de praktijk steeds een niet onaanzienlijke financiële verplichting met zich meebrengt.

Op het ogenblik dat u de leasing niet meer kunt betalen zult u namelijk in de problemen komen. Bij een short lease is dat eigenlijk nagenoeg onmogelijk. De overeenkomst die tot stand is gekomen onder de vorm van de short lease kan afhankelijk van de geldende voorwaarden immers wekelijks of maandelijks worden opgezegd.

Heeft u dus met andere woorden de financiële middelen niet meer om aan uw verplichtingen te kunnen voldoen? In dat geval kunt u gewoon de overeenkomst zonder probleem laten stopzetten. Het spreekt voor zich dat het financiële risico daardoor vooral wordt verplaatst naar het leasingbedrijf en dat moet worden gecompenseerd.

Welke kosten zijn inbegrepen bij een short lease?

Bovenstaande is overigens nog niet alles. Daarnaast dient er ook rekening mee te worden gehouden dat u bij het aangaan van een short lease geen rekening meer dient te houden met mogelijke extra, onverwachte kosten. Ook dit is iets waar u in bepaalde gevallen bij een gewone leasingovereenkomst wel nog mee kunt worden geconfronteerd. De kosten die in de overeenkomst van een short lease zijn inbegrepen zijn dan ook de volgende:

  1. De kosten voor de verzekering van de auto in kwestie;
  2. De wegenbelastingen die moeten worden betaald;
  3. De kosten voor het onderhoud dat moet worden uitgevoerd;

In principe is het dus zo dat in een short lease alle kosten zijn inbegrepen waar u als bestuurder ook maar enigszins mee geconfronteerd kunt worden. Dit betekent dat u zich op financieel vlak nergens zorgen om hoeft te maken, buiten natuurlijk het betalen van de periodieke leasingkosten. Mocht u ervoor kiezen om bijvoorbeeld gewoon een auto aan te kopen door middel van een financiering zijn deze kosten uiteraard nog allemaal extra te betalen.

Vergis u dus niet, een short lease is in de praktijk echt niet zo duur als u denkt. In het bijzonder wanneer u graag regelmatig met een nieuwe auto rijdt kan een beroep doen op een short lease dan ook absoluut de moeite waard zijn.

 

Vergelijkbare berichten