Waarom je als bedrijf het beste zakelijk kunt leasen

1 minuut, 48 tweedes Lees

Waarom je als bedrijf het beste zakelijk kunt leasen

Veel bedrijven leasen tegenwoordig, maar waarom doen ze dit? En is dit voordeliger dan het kopen van een auto? Hoe zit dit allemaal met bijtelling en bijkomende kosten. Wij snappen als geen ander dat er heel veel vragen bij je opkomen als het gaat om zakelijk leasen. Wij proberen je middels dit blog zo goed mogelijk te informeren.

Aantrekkelijke prijzen voor zakelijke auto’s

Zit je te twijfelen over een nieuwe auto of gebruikte auto die je wilt gaan leasen? Bij occasion lease rij je in een auto waarbij er al een deel is afgeschreven. Je raadt het al, de maandelijkse lasten zullen hierdoor ook afnemen. Jij beschikt ook zelf nog eens over overige kosten zoals onderhoud, reparatie en brandstof. Een van de grotere voordelen is dat je zelf beslist hoe je verzekerd wilt worden en bij welke maatschappij. En zoals bij financial lease ben je na afloop eigenaar van de auto. Zo hoef je niet in een keer een groot bedrag te betalen wat voor financiële risico’s kan zorgen.

Fiscale voordelen

Naast dat het financieel aantrekkelijk is om te gaan leasen, komen er ook nog eens fiscale voordelen bij kijken. Zoals we net hebben uitgelegd ben je tijdens de looptijd van het leasecontract economisch eigenaar van de auto. Je kunt hierdoor de gefactureerde BTW terugvorderen en daarbij aangifte doen bij de omzetbelasting. Nog een ander punt is dat je gebruik kunt maken van rente- en afschrijvingskosten en deze fiscaal aftrekken.

Termijn van looptijd heb je zelf onder controle

Het is bij leasen mogelijk om zelf de looptijd van het contract te kiezen. Zo zit je niet een onredelijke tijd aan een bepaald contract vast. Dit is financieel voordeliger en beter voor je. Er geldt hierbij een vaste afschrijving gedurende de looptijd.

Snel en gemakkelijk

Een auto zakelijk leasen via internet is heel snel geregeld. Vraag een vrijblijvende offerte aan, zo weet je precies waar je aan toe bent. Een elektrische auto leasen is ook mogelijk. Bijvoorbeeld een. Het proces tussen offerte aanvragen en daadwerkelijk de auto binnen krijgen kan soms dezelfde week al geregeld zijn. Wat wil je nog meer?

Vergelijkbare berichten