Zakelijk voordelig een auto leasen?

1 minuut, 50 tweedes Lees

Veel mensen vermijden de aanschaf van bedrijfswagens vanwege de hoge kosten die er aan verbonden zijn. Wanneer je een gloednieuwe bedrijfswagen least, zijn de meeste betalingen fiscaal aftrekbaar, vooral in de eerste jaren van het leasecontract. Hierdoor zal de maandelijkse huur gedurende de rest van het contract vrij duur zijn. Maar hoe kun je nu het beste zakelijk voordelig een auto leasen? Lees snel verder voor onze tips. 

Huur een gebruikte bedrijfswagen

Als je geïnteresseerd bent in het leasen van een gebruikte bedrijfswagen, is het eerste aanzienlijke deel van de afschrijving van het voertuig al gebeurd. Als direct gevolg hiervan is de maandelijkse leasebetaling voor een gebruikte bedrijfsauto aanzienlijk lager dan de maandelijkse leasebetaling voor een gloednieuwe bedrijfsauto. Er is een heel divers aanbod van gebruikte bedrijfsauto’s beschikbaar, waarvan sommige niet meer dan 5 jaar oud zijn en een laag totaal aantal gereden kilometers hebben. 

Kies een leaseauto die compacter is en zuinige kilometers maakt

Zelfs als je het meer betaalbare alternatief kiest, zijn er nog steeds mogelijkheden om vooruit te komen. Je zult geen probleem hebben om je het hele jaar door te verplaatsen in een zuiniger en ruimtebesparend voertuig. Tijdens deze fase zet je elke maand geld opzij van je leasebetaling op een rekening die je later kunt gebruiken om een groter voertuig te betalen. 

Kies een vervoermiddel dat minder schadelijk is voor het milieu

Ga je voor elektrische voertuigen? Dan bespaar je geld op brandstof en verminder je tegelijkertijd je impact op het milieu. Daarnaast is de bijtelling die geldt voor elektrische auto’s aanzienlijk lager.

Zorg voor een passende leasetermijn

Op dit moment is het mogelijk dat een kortere leasetermijn voordeliger is en meer flexibiliteit biedt. Als het gaat om de zin, zijn er gelukkig een paar verschillende keuzes beschikbaar. Je werknemers hebben de mogelijkheid om auto of een andere mobiliteitsoplossing te kiezen die ze zich kunnen veroorloven, ongeacht of die wel of niet binnen de parameters van de lease valt.

Maak gebruik van eventuele aanbiedingen

Blijf alert op aanbiedingen en kijk altijd uit naar kortingen. Er zijn momenten waarop je voor een aanzienlijk lagere prijs een leaseauto kunt aanschaffen die helemaal vol zit met vele opties. Je noemt dit een concurrerende aanbieding of een lease-aanbieding.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *